понедељак, 4. октобар 2010.

Неизмирена дуговања „Инфостану” за 2009. годину на рате

На основу одлуке Градског већа, ЈКП „Инфостан” нуди свим грађанима који имају неизмирена дуговања по донетим судским решењима, закључно са крајем 2009. године, могућност да потпишу споразум и своја дуговања измире на рате. Предлог споразума и детаљно обавештење о условима споразума биће достављени у току недеље, уз септембарску уплатницу.

Сви дужници потписивањем споразума стичу право да дуг плате у ратама, које износе исто као и месечни рачуни за „Инфостан”, што значи да ће дужници сваког месеца добијати две уплатнице на исти износ. Број рата зависиће од висине дуга и висине месечне аконтације, а рокови доспећа остају исти као и за месечне рачуне. За време трајања споразума на износ преосталог дуга по донетим решењима неће се вршити обрачун камате. Рок за потписивање споразума о исплати дугова на рате је 31. децeмбар 2010. године, наводи се у саопштењу овог предузећа.  

 Износ дуга за који се нуди споразум сваког месеца наведен је у тачки 1. рачуна и сви грађани су од новембра прошле године, када се започело са издавањем уплатница на новој форми, редовно обавештавани о висини свог дуга. Овом акцијом ЈКП „Инфостан” жели да изађе у сусрет грађанима и помогне свима који имају неизмирене обавезе закључно са 31. децембром 2009. године да их на овај начин измире. Истовремено се још једном моле они који нису редовно плаћали своје обавезе да то учине. Из овог предузећа подсећају да већина Београђана редовно измирује све своје обавезе преко обједињеног рачуна ЈКП „Инфостан”. Према најновијим подацима око 126 хиљада београдских домаћинстава дугује 11,5 милијарди динара за комуналне услуге и производе које су утрошили у претходних десет година.

Корисници комуналних услуга и производа који желе да потпишу и овере споразум са ЈКП „Инфостан” могу то учинити у радним јединицама предузећа на општини где се предметни простор или стан налазе. Уколико имају било какве недоумице и питања у вези са склапањем споразума, могу да се обрате „Инфостану” преко мејл адресе info@infostan.co.rs и да очекују одговор у року од 48 сати, као и преко дежурних телефона у свим радним јединицама овог предузећа, додаје се у саопштењу.