петак, 8. октобар 2010.

Збринуте породице расељене из Војвођанске улице

Милан Кркобабић, заменик градоначелника Београда, примио је данас Петра Антића, помоћника министра за људска и мањинска права, и представнике Рома из Војвођанске улице. Након разговора, заменик градоначелника је изјавио да ће породице које су исељене из Војвођанске улице на Новом Београду, а које имају пребивалиште на територији Београда, бити пресељене у мобилне стамбене јединице у насељу Макиш. Њихово пресељење је организовано још у преподневним сатима, а биће реализовано до краја дана. 

Породице које су живеле у Војвођанској улици, у протеклом периоду су у више наврата биле обавештаване од стране надлежних служби, да ће морати да напусте објекте у којима бесправно бораве. Пошто се ради о атипичном расељавању, при збрињавању ових породица, градоначелник и ја смо се   руководили пре свега хуманим аспектом. Тренутно је најважније да су сва деца збринута и да ће им од понедељка бити омогућено да се врате у вртиће и школске клупе. Свим житељима насеља обезбеђени су ланч пакети, а пружена им је и адекватна здравствена заштита, изјавио је Милан Кркобабић након састанка одржаног у Старом двору.

Заменик градоначелника је истакао да се и Министарство за људска и мањинска права активно укључило у решавање оваквих ситуација, тако што је на себе преузело половину свих трошкова збрињавања породица. 

Представници насеља су изразили захвалност на разумевању и пруженој подршци од стране Града Београда.