петак, 15. октобар 2010.

Уручени први „врачунари”

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић данас је у Основној школи „Свети Сава” уручио прве „врачунаре” свим  ученицима трећег разреда ове школе и њиховим учитељима и учитељицама.

– У вашем узрасту врло лако стичете информатичка знања, а општина Врачар вам  је омогућила да учите на нов, модеран начин, да будете равноправни у знању и вештинама са својим вршњацима из Европске уније и да имате добар посао када порастете. „Врачунаре” које вам данас поклањамо користићете до осмог разреда, то је ваше ново учило, али их и чувајте – поручио је трећацима Бранимир Кузмановић.

Општина Врачар купила је 550 „classmate” (преносивих) рачунара за  ученике трећег разреда свих врачарских основних школа. Рачунари су специјално дизајнирани за образовне потребе и имају софтвер на српском језику. Купљени су и серверски рачунари за учитеље који су већ прошли додатну обуку за употребу ових рачунара у настави. Учитељи могу да емитују лекције на рачунар сваког ђака, да им дају тестове и да све време прате рад сваког ученика у одељењу.