субота, 16. октобар 2010.

Европска атлетска конвенција у Београду

Поводом одржавања Европске атлетске конвенције у Београду делегација Европске атлетске федерације данас је на конференцији за новинаре у Старом двору представила номиноване кандидате за најбоље атлетичаре Европе. Председник Скупштине града Александар Антић, је поздрављајући госте, рекао да Београд улаже у атлетику јер је реч о једном итекако важном порту.

–   Надам се да ће резултат таквог односа према овом спорту бити подршка људи који воде европску атлетику како би Београд добио организацију европског дворанског такмичења 2015. године. С друге стране ми као град Београд, а и Република Србија, ћемо учинити све да створимо све неопходне услове како би се то такмичење одржало на највишем могућем нивоу. Још једном хвала људима који воде европску атлетику на чињеници да је Београд ових дана био можда и главна тачка на мапи европске атлетике, рекао је Александар Антић.

 Конференцију је отворио председник Европске атлетске асоцијације Хансорг Вирз који је представио номиноване кандидате за признања европске атлетике за ову годину, а то су Бланка Влашић, Кристијан Леметр у јуниорској конкуренцији и Сандра Перковић и Теди Тамго у конкуренцији звезде у успону.

 Атлетски савез Србије најавио је Гала вече проглашења најбољих атлетичара Србије који ће се одржати вечерас у БелЕхпо центру у Новом Београду.