уторак, 19. октобар 2010.

Набавка опреме за нови објекат Дома здравља „Гроцка” у насељу Калуђерица

Град ће набавити комплетну опрему за нови објекат Дома здравља „Гроцка” у Калуђерици. Између осталог ће бити набављена и четири ЕКГ апарата, ЦТГ апарат, колор доплер ултразвучни апарат, дефибрилатор, апарат за кисеоник, стерилизатор, аутоклав, колпоскоп, комплетна опрема за стоматологију и најсавременија опрема за лабораторију – биохемијски анализатор, хематолошки бројач, центрифуга и друго.

– Здравствену заштиту становници Гроцке остварују у главном објекту дома здравља и у 12 истурених пунктова – пет здравствених станица и седам амбуланти. Катастарска општина Калуђерица простире се на 932 хектара, на око 12 километара југоисточно од центра Београда, а здравствене услуге њени грађани имали су само у амбуланти. Град Београд препознао је потребу да буде изграђен потпуно нов објекат, који ће првенствено својим просторним, а затим и кадровским капацитетима и опремом, у потпуности задовољити потребе грађана Калуђерице за здравственом заштитом. Нови објекат имаће најсавременију медицинску опрему и уређаје, па ће здравствену заштиту више од 30.000 грађана који живе у Калуђерици ускоро остваривати у врхунским условима – рекао је градски секретар за здравство др Зоран Благојевић.

Објекат у насељу Калуђерица има површину од око 2.200 квадратних метара, ниско и високо приземље и два спрата. У овом простору смештене су службе за лечење деце, омладине и одраслих, гинекологија, лабораторијска дијагностика, хитна помоћ, апотека, ултразвучна дијагностика и патронажна служба.