четвртак, 28. октобар 2010.

Радови у Цвијићевој, Пожешкој, на Старом савском мосту и у Теразијском тунелу

Радови на поправци кабловског вода у Цвијићевој улици, у зони раскрснице са улицом Чарли Чаплина, обављаће се у суботу и недељу, 30. и 31. октобра, у две фазе, саопштено је данас из Секретаријата за саобраћај. 

Прва фаза радова изводиће се на делу коловоза ширине пет метара уз десну ивицу коловоза у смеру од Булевара деспота Стефана ка улици Јаше Продановића, односно осам метара уз десну ивицу коловоза, у смеру ка Булевару деспота Стефана, а саобраћај ће се одвијати двосмерно на преосталом делу коловоза.

У оквиру друге фазе радови ће се изводити на средишњем делу коловоза у ширини од девет метара, а саобраћај ће се одвијати двосмерно на преосталом делу коловоза. За време извођења радова режим рада линија јавног превоза неће бити измењен.

Радови у Пожешкој

Ради отклањања примедби у гарантном року које се односе на изведене радове на реконструкцији трамвајске двоколосечне пруге, трамвајске контактне мреже на потезу од Господарске механе до окретнице у Пожешкој улици и на реконструкцији коловоза и тротоара у Пожешкој улици предузеће „SWIETELSKY d.o.o.” спровешће посебну организацију саобраћаја у Пожешкој улици. Посебна организација односи се на зону раскрснице Пожешке са улицама Жарка Вуковића Пуцара, Мира Попаре и између улица Благоја Паровића и Београдског батаљона.  

Током извођења радова, који ће се обављати у недељу од 6 до 24 часа, не мења се режим рада линија јавног превоза, с тим што ће се аутобуси ЈГС-а кроз Пожешку улицу кретати саобраћајном траком поред трамвајске баштице, на раскрсницама где се заливају фуге.

Радови на Старом савском мосту

Због постављања и подешавања система камера, на Старом савском мосту биће затворена једна саобраћајна трака  29, 30. и 31. октобра од 1 до 3.30 сати. У недељу, 31. октобра, једна саобраћајна трака на Старом савском мосту биће затворена и од 9 до 10 сати.

Током извођења ових радова не мења се режим рада аутобуских линија, јер се заузима једна саобраћајна трака у дужини од око 30 метара, а саобраћај се одвија двосмерно наизменичним пропуштањем, док ће трамвајски саобраћај бити обустављен преко Старог савског моста у недељу од 9 до 10 часова. Возила са трамвајских линија ће у том периоду бити оперативно преусмерена.


Затвара се Теразијски тунел

Због радова на редовном одржавању, које изводи ЈКП „Београд-пут”, Теразијски тунел ће бити затворен за саобраћај током три ноћи и то између 29. и 30. октобра, 30. и 31. октобра и 31. октобра и 1. новембра од 23 до 4 часа.

Током извођења радова, линије ЈГС-а чија траса пролази Теразијским тунелом, уместо редовном трасом (на делу од раскрснице саобраћајница Македонска – Браће Југовића – Дечанска до раскрснице саобраћајница Бранкова – Поп Лукина), у смеру ка Новом Београду кретаће се следећим улицама: Васе Чарапића, Узун Мирковом, Париском и Поп Лукином, а у супротном смеру Призренском, Краља Милана, Коларчевом, преко Трга Републике и даље редовним трасама.