петак, 29. октобар 2010.

Сутра „Београдизација Београда”

Различитим културним активностима на више места у граду сутра ће бити организована „Београдизација Београда”, најавио је Вељко Јовановић из Позоришта „Дадов”, које је један од организатора те манифестације.

– „Београдизација Београда” је перманентни напор свих нас да Београду сачувамо осмех на уснама. То је оно што радимо свакога дана да би се овај град и даље звао градом отвореног срца. Праве вредности нису нешто о чему се прича као о прошлим временима, то је оно што се негује и стално изнова ствара. Београдизујемо Београд јер га волимо и јер осећамо обавезу да у свему што радимо пођемо од себе, рекао је Јовановић

Акција ће бити обележена бројним дешавањима и програмима у различитим деловима престонице. У њих ће бити укључено око 250 волонтера из Позоришта „Дадов” и београдских културно-уметничких друштава. „Београдизација Београда” је први пут одржана у јулу ове године и од тада се организује сваке последње суботе у месецу.

Октобарска „Београдизација Београда” понудиће помоћ најстаријим суграђанима на Каленић пијаци, Бајлонијевој, Зеленом венцу и Палилулској пијаци да однесу цегере до куће. Организаована је и посета деце из Обреновца, Барајева и Гроцке Сајму књига, а млади уметници ће додати нове боје преко непримерених графита код споменика „Вечна ватра” на Ушћу. У Хали 4 Београдског сајма биће одржан и концерт ансамбла „Душан Сковран”. Програм се одржава уз покровитељство Нафтне индустрије Србије.