петак, 5. новембар 2010.

Уређење слободних површина око хале „Пионир”

Уређење слободних и зелених површина око СРЦ „Пионир” започето је првих дана октобра, а тренутно се ради на прилазном делу. Посао је започет од улице Чарлија Чаплина,  у првој фази је обухваћена површина од 10.000 квадратних метара, од чега ће на 6.500 квадрата бити травњаци. Половина ће се формирати травним бусеном, а друга сејањем травног семена. Највећи део обновљених и новоизграђених чврстих застора чине два велика платоа који се раде од бетонских плоча у црној, жутој и сивој боји. Од две мање преостале површине једна је од бетона, а друга од асфалта и биће урађене од истих материјала како би се уклопиле у постојећи изглед  терена.

Уз обе бочне стране платоа постављени су колски ивичњаци. По ободима платоа поставиће се двадесетак бетонских клупа и исто толико бетонских и металних ђубријера. За заштиту новоизграђеног платоа и зелених површина, предвиђена је метална ограда у дужини од 70 метара. У делу који се сада ради, планирана је и садња 26 високих лишћара.
У оквиру друге фазе планирана је санација и изградња нових степенишних силаза, рукохвата и стаза, као и обнова трвањака са мањом садњом на простору дуж улице Митрополита Петра.

Уколико временски услови дозволе, радови ће бити завршени у року од три месеца.