недеља, 7. новембар 2010.

У току је бесплатна новинарска радионица за средњошколце

У оквиру бесплатне новинарске радионице за средњошколце и студенте, данас је Јован Шијачки, председник КУД „Бранко Цветковић“  одржао полазницима предавање о значају културно уметничких друштава у одрастању деце и омладине, али и актуелним проблемима са којима се ова друштва сусрећу, попут произвољног тумачења традиције до недостатака адекватног простора за рад.

Новинарска радионица, коју викендом у палати „Београђанка“ организује Удружење грађана „Покретач” уз финансијку помоћ градског Секретаријата за спорт и омладину, део је пројекта „Путевима инспирације – Слободно време и како га искористити“.

Према речима Мирославе Павловић из Удружења „Покретач“, циљ овог пројекта је да полазнике упозна са основама новинарства, али и радом у интернет-медијима. По завршетку предавања, најбољи учесници ће потом осмислити, израдити и одржавати специјализовани сајт који ће омогућити деци и младима да се на једном месту информишу о свим занимљивим дешавањима у престоници, бесплатним курсевима и радионицама, раду спортских клубова, кулутрно уметничких друштава...

Осим сајта, биће отворени и профили на друштвеним мрежама Фејсбук и Твитер како би се програми намењени омладини учинили што видљивијим и доступнијим свим корисницима.