понедељак, 22. новембар 2010.

Сутра се расписује нови конкурс за доделу 82 стана

Конкурс за давање на коришћење 82 стана социјално угроженим лицима биће објављен сутра у дневним новинама, најавио је члан Градског већа и председник Комисије за стамбена питања града Зоран Костић. То је поновљени конкурс, који се расписује након измене критеријума за доделу социјалних станова на коришћење.

– Комисија за стамбена питања града поништила је претходни конкурс после сугестије заштитника грађана и градоначелника Драгана Ђиласа. Новим конкурсом су исправљене неке нелогичности из овог недавно завршеног. Изменама критеријума, пет пута више се вреднује социјална и стамбена угроженост у односу на такозване радне критеријуме. Очекујемо да на овај начин ранг-листа која буде утврђена буде праведнија и пружи већу шансу социјално угроженим лицима да остваре право на коришћење социјалних станова – рекао је Зоран Костић.

Према његовим речима, Секретаријат за социјалну заштиту је припремио Одлуку о изменама одлуке о условима и начину располагања становима изграђеним према пројекту изградње 1.100 станова у Београду, Градско веће ју је утврдило, а Скупштина града усвојила на последњој седници.