среда, 24. новембар 2010.

Обележен Дан 250. ракетне бригаде ПВО

Заменик председника Скупштине града Зоран Алимпић присуствовао је данас свечаности поводом Дана 250. ракетне бригаде противваздушне одбране и положио венац на Спомен-обележје погинулим припадницима јединице у бомбардовању 1999. године.

Алимпић је истакао да је данас дан сећања на погинуле припаднике јединице и суграђане који су положили своје животе бранећи Србију.

– Ово је елитна јединица, која је веома значајна за одбрану града и других локаних самоуправа. Ракетна бригада улази у период модернизације и напретка, што је саставни део унапређења нашег система одбране – рекао је Алимпић.

Командант 250. ракетне бригаде ПВО генерал Миодраг Гордић подсетио је да је на данашњи дан пре 48 година формиран ракетни пук ПВО, прва ракетна јединица на простору Србије.

– У наредном периоду очекује нас беспрекорно одржавање ратне технике, врхунска обученост јединице, развијање такмичарског и победничког духа, имплементација из пројеката модернизације ракетних система, као и припрема за извршење бојних гађања, која је почела септембра ове године – казао је Гордић.

Према његовим речима, 250. ракетна бригада ПВО одликована је орденом Народног хероја за постигнуте резултате у време бомбардовања 1999. године, чиме је сврстана у ред једног од најбољих састава у систему одбране.

Напомена: Снимак догађаја може се преузети са сајта www.infobiro.tv.