петак, 26. новембар 2010.

Седница Скупштине града заказана за среду, 1. децембар

Председник Скупштине града Београда Александар Антић заказао је 28. седницу Скупштине града Београда за среду, 1. децембар.

На дневном реду Скупштине налази се Извештај о извршењу буџета града Београда у периоду од 1. јануара до 30. септембра, као и Предлог одлуке о ребалансу буџета града Београда за 2010. годину.

Разматраће се и Предлог одлуке о измени мерила за утврђивање накнаде за уређивање грађевинског земљишта и Предлог о измени одлуке о заштитнику грађана.

Пред одборницима ће се наћи и допунa Одлуке о награди града Београда, као и један број одлука о именовањима и разрешењима носилаца јавних функција у установама којима је град Београд оснивач.

Такође, разматраће се Предлог решења о проглашењу заштићених подручја: „Миљаковачка шума”, „Арборетум Шумарског факултета”, као и решења о стављању под заштиту природног добра „група стабала храста лужњака”, на територији општине Обреновац.

Одборници ће разматрати и решења о давању сагласности на одлуке о изменама и допунама Статута Клиничко-болничког центра „Бежанијска коса” и Установе „Прихватилиште за одрасла и стара лица” Београд.