субота, 27. новембар 2010.

Циклус филмова о Београду почео у Кинотеци

Циклус филмова о Београду почео је данас у биоскопу Кинотека, у оквиру акције „Београдизација Београда”. Публика је имала прилику да види пројекцију филма „Звиждук у осам” Саве Мрмка, са титлом за особе оштећеног слуха.

Посетиоцима и пролазницима испред биоскопа је продаван часопис „Лице улице”. Магазин који се појављује на улицама једном месечно продају бескућници, млади улице, најсиромашнији и најугроженији припадници маргинализованих група. Мисија „Лица улице” је да допринесе решавању проблема сиромаштва и ублажавању социјалне и културне искључености бескућника, стварањем услова за легално остваривање прихода и укључивање у друштвене токове.

У оквиру акције „Београдизација Београда” од 10 до 12 часова на пијацама у Земуну, на Бањици, Бановом брду и „Ђерму” волонтери Позоришта „Дадов” помагали су грађанима да однесу купљене намирнице кући и поклањали карте за представе овог позоришта. У 12 сати у Радио Београду је почело снимање емисије у којој су легенде нашег града говориле о његовим прошлим данима. „Београдизација Београда” ће се реализовати и вечерас, у позоришту „Душко Радовић”, где ће после представе бити организована журка за публику са квалитетном музиком из прошлих времена.