уторак, 30. новембар 2010.

Антић: Ребалансом буџета дефицит смањен за 5,5 милијарди динара

Поводом сутрашње седнице Скупштине града Београда, на којој ће се, између осталог, одлучивати и о ребалансу буџета града Београда за 2010. годину, изјаву је дао председник Скупштине града Александар Антић.

– Сутрашњим усвајањем ребаланса буџета града за 2010. годину, буџетски дефицит Београда смањује се за 5,5 милијарди динара. Ребалансом буџета биће извршена прерасподела постојећих средстава између буџетских корисника, што ће обезбедити несметано функционисање градских предузећа и установа до краја године. Биће обезбеђено и додатних 211 милиона динара за потребе Секретаријата за социјалну заштиту, што ће омогућити испуњавање свих видова социјалне заштите до краја године, као и помоћ трудницама и породиљама у складу са постојећом градском одлуком – изјавио је Антић.

Он је најавио да се новом прерасподелом средстава обезбеђује додатних 200 милиона динара за рад зимске службе и у знатној мери се покривају дугови „Београдских електрана” за набавку гаса, који је коришћен за грејање станова у прошлој грејној сезони.