четвртак, 9. децембар 2010.

Ада Циганлија наставља са унапређем садржаја

Излетиште на Ади Циганлији постаће у наредним годинама све боље и садржајније, с посебним нагласком на зимски део сезоне, најавио је данас за Беоинфо директор тог јавног предузећа Зоран Гајић, поводом недавне промоције Аде као једног од најлепших градских острва света.

Гајић је подсетио да Ада представља јединствен мултифункционални рекреативно-забавни центар с највећим купалиштем у Европи и више од 50 различитих спортских игралишта што, према његовим речима, потврђује и последње признање светске интернет путничке агенције „Виртуал турист”.

– За неколико дана кренуће с радом највеће бесплатно клизалиште на отвореном, које је у претходне две сезоне било изузетно посећено. Поред клизалишта, посетиоци ће бити у прилици да похађају школу скијања и сноуборда на новој покретној стази, такозваном симулатору, који нуди могућност скијања на вештачкој подлози, јединственој у овом делу Европе – истакао је директор ЈП „Ада Циганлија”, с посебним нагласком да су ти програми бесплатни за све школарце током зимског распуста.

Он је подсетио да је овог пролећа кренула и тениска академија под руководством селектора наше Дејвис куп репрезентације Богдана Обрадовића.

– Академија организује рад са децом школског и предшколског узраста, као и такмичарске програме за школарце. Поред тога, академија обухвата и припрему професионалних тенисера, организовање кампова, турнира за децу и рекреативни тенис. Посебан бенефит за љубитеље тог спорта су врхунски услови тренирања које нуди тениски комплекс Аде Циганлије, јер од ове године комплекс обухвата и халу са два терена са најсавременијом подлогом каква се користи на популарном US Оpen-у.

– Такође, недавно је почео с радом и први терапијски врт у Србији, који ће као дневни боравак користити деца са сметњама у развоју и особе са инвалидитетом. Ово је тек почетак реализације хортикултурне терапије, у којoj ће корисници, поред рада са биљкама, имати прилику да се укључе у различите радионице и манифестације. Иначе, овај инклузивни парк, који су осмислили студенти Шумарског факултета у Београду, простире се на површини од 10 ари, поред језера Ада Сафари – указао је Гајић, уз подсећање да ће се са сличним и другим забавним садржајима наставити и у наредном периоду, а да ће се при том водити рачуна о очувању природних карактеристика Аде.

Најпопуларније београдско излетиште истакнуто је као треће најлепше градско острво света на еминентном интернет-пораталу, испред кога се боље пласирало само острво Светог Луиса у Паризу и прашко острвце Кампа на Влтави. Према наводима „Виртуал туриста”, Ада Циганлија у својој понуди има готово сваку спортску активност која се може замислити, од скијања на води преко клизавог фудбала, пејнтбола, педалина и других погодности потребних за спорт и рекреацију.