понедељак, 13. децембар 2010.

Од почетка године пријаве за 1.109 лица без такси дозволе

За једанаест месеци ове године, Секретаријат за инспекцијске послове града Београда поднео је прекршајне пријаве против 1.109 лица која нису имала дозволу за обављање такси превоза, као и против 1.440 регуларних превозника који имају дозволу, али су начинили неки прекршај. У истом периоду привремено је одузето 49 возила. Прекршиоци против којих је поднето пет и више захтева прекршајном суду чине 60 одсто укупно поднетих захтева па тако постоје појединци са чак 35 поднетих прекршајних захтева. На тај начин град Београд наставља да улаже напоре и појачаном активношћу увoди ред у обављање такси превоза.

Ови напори, као и решења која дежурне судије доносе против лица која нису регистрована за обављање такси делатности, уз заштитну меру привременог одузимања возила, довела су до смањења броја оваквих прекршаја, а један број затечених прекршилаца регистрован је ван територије града Београда.

Инспектори Секретаријата за инспекцијске послове, Сектора за саобраћајни инспекцијски надзор, наставиће као и до сада да врше свакодневну контролу рада ауто-такси превоза. Акције се спроводе радним данима у две смене, уз асистенцију по једног припадника  саобраћајне полиције, као и у ноћним акцијама, уз асистенцију интервентне јединице МУП-а Србије. У последња четири месеца ноћне акције се обављају и уз асистенцију патроле саобраћајне полиције, што је резултирало са укупно 99 ноћних акција од почетка године.