уторак, 14. децембар 2010.

Представљен нови веб-сајт Туристичке организације Београда

Нови сајт Туристичке организације Београда, који је данас почео са радом на енглеском и српском језику, омогућиће корисницима комплетнији и лакши увид у туристичку понуду града, као и могућност праћења неких нових секција. 

Нови домен www.travel-belgrade.com омогућиће посетиоцима сајта да кроз различите секције добију прегршт информација о главном граду Србије, истакао је директор ТОБ-а Дејан Веселинов.

Веселинов је, приликом презентације у информативном центру ТОБ-а, указао да је сајт тренутно доступан на енглеском језику, српској ћирилици и латиници, док ће ускоро бити доступан и на француском, немачком, италијанском, шпанском, руском и јапанском језику.

На „Home page”, како је прецизирао, постављено је седам основних секција. 

– Прва је везана за локацију Београда, климу, историју и све оно што ће људима који први пут долазе код нас помоћи да се што лакше снађу. Наредна рубрика презентује начине доласка у главни град Србије, попут друмског, железничког, ваздушног, али и све заступљенијег речног саобраћаја. Такође, представљени су хотели, хостели и приватан смештај, као и места где гости нашег града могу да имају квалитетан оброк. Посебан сегмент се односи на све туристичке дестинације које треба видети у Београду, од музеја и сакралних објеката до места за забаву – навео је Веселинов.

Он је додао да ће посетиоци имати прилику да се по први пут информишу о околним београдским излетиштима као што су Авала, Сурчин, Обреновац, Лазаревац, Барејево, али и Фрушка гора, Сремски Карловци и Нови Сад.

– На сајту, такође, постоји могућност информисања путем заједничког кол-центра ТОБ-а и „Беоком” сервиса, док је посебан новитет секција са презентацијом домаћих и страних туристичких агенција и туроператера. Важан сектор представља рубрика вести, са информацијама о концертима, изложбама и другим битним дешавањима у граду, али и могућност коришћења „city break” пакета и других битних информација. Ту су и програми разгледања града, попут „шетње кроз антички Сингидунум, разгледања Београда бродом или доступне дестинације из сфере конгресног туризма – прецизирао је директор ТОБ-а.

На уводној страници могу се пронаћи и банери са пријатељима Београда, попут Туристичке организације Србије, као и битни пројекти попут кандидатуре Београда за европску престоницу културе 2020. године или прослава Нове године, али и подаци попут тренутне температуре у граду, курсна листа, видео-клипови и Google мапа града – закључио је Веселинов.