среда, 15. децембар 2010.

Све градске саобраћајнице очишћене, саобраћај без прекида

Улице првог приоритета су очишћене и саобраћај у граду се одвија несметано. На улицама дежура 100 возила Зимске службе ЈКП „Београд-пут”, а регионалне путеве чисти 22 возила, изјавио је за Беоинфо оперативни руководилац те службе Зоран Јовић.

– Сада смо фокусирани на чишћење улица другог приоритета, већи део њих је већ очишћен. Наша служба је и у току протекле ноћи била ажурна, те није било прекида саобраћаја. На улицама је било ангажовано 62 камиона и 15 мултикар возила. Улице се посипају сољу и мешавином соли и ризле – истако је Јовић.

Зимска служба ЈКП „Београд-пут” од ове сезоне има 153 возне јединице, што је за 15 одсто више него претходне године.

–  На улицама града има око 1.400 радника ЈКП „Градска чистоћа” који на терену посипају со на аутобуским стајалиштима, тротоарима ширим од пет метара, у подземним пролазима, на степеништима и пасарелама – каже Азиз Азизи, директор оперативе ЈКП „Градска чистоћа”.

Од ове године у надлежности Зимске службе је чишћење 143 стајалишта јавног градског саобраћаја, ЈКП „Градска чистоћа” ће чистити 1.089, а ЈКП „Зеленило – Београд” 150 стајалишта.

Рок завршетка чишћења улица првог приоритета је два до четири сата по престанку падавина, а другог 48 сати након завршетка чишћења улица првог приоритета. У складу са Оперативним програмом и планом рада Зимске службе, који је израђен у сарадњи са Дирекцијом за путеве, ове сезоне та служба одржава 720 улица првог и 850 улица другог приоритета, што је више од 2.200 километара. Зимска служба ангажована је у свих 17 градских општина, а подизвођачи су ангажовани у општинама Сопот, Младеновац и Барајево.