понедељак, 20. децембар 2010.

Нормализован саобраћај након судара трамваја код Хиподрома, нема теже повређених

Трамвајски саобраћај код београдског Хиподрома је нормализован након судара трамваја, који се догодио јутрос у 7.55 сати, а нико од путника није задобио теже повреде, саопштено је из Градског саобраћајног предузећа „Београд”.

Како се наводи, на станици „Хиподром”, у правцу ка граду, трамвај на линији 13 је приближавајући се станици проклизао у покушају да се заустави и ударио у трамвај на линији 12, услед чега је повређено 14 путника.

На стајалишту су већ била два трамваја, а трећи трамвај који је долазио у станицу иза благе окуке и чија брзина, непажњом возача, није била прилагођена условима саобраћаја и временским условима, проклизао је и ударио у трамвај  на линији 12 који је већ стајао у станици.

Судар се десио при малој брзини и није начињена велика материјална штета, а  возачи нису повређени. На жалост, услед кочења и проклизавања 14 путника је задобило ударце и упућено у Клинички ценатар на прегледе. Према информацијама службе ГСП-а и Клиничког центра, нико од путника није задобио теже повреде.
Оба трамваја су искључена из саобраћаја, а на депоу на Новом Београду биће обављен детаљан технички преглед.Уколико се након увиђаја покаже да је до удеса дошло услед грешке возача, против њега ће бити покренут дисциплински поступак.

Трамвајски саобраћај је поново нормализован, а застој је трајао од 7.55 до 9.10 сати, наводи се у саопштењу.