уторак, 21. децембар 2010.

Додељене награде за најкреативније на ликовном конкурсу „Стамбеног”

Дванаест најбољих радова ученика првих и других разреда београдских основних школа објављени су на календару ЈП „Градско стамбено”, а сви заинтересовани моћи ће да виде комплетну изложбу цртежа у наредна три дана у Дечјем културном центру. Уручивању награда ауторима дванаест најбољих радова присусвовали су Нада Думић, чланица Градског већа, Слободан Миљковић, директор ЈП „Градско стамбено”, и Лидија Сеничар из Дечјег културног центра.

– Конкурс „Стамбеног” један је у низу конкурса које град Београд подржава  заједно са својим комуналним предузећима, секретаријатима за образовање, дечју заштиту, спорт и омладину. У последњих неколико година, као Градска управа имамо жељу да, поред свега што се у граду ради за бољи и удобнији живот, учинимо све како би Београд био и град по мери детета. Овим цртежима деца не само да показују своју креативност, она упозоравају и нас старије како се треба односити према свом окружењу и како се чува Београд – рекла је Нада Думић.

Слободан Миљковић, директор ЈП „Градско стамбено”, казао је да је ово друга година како се конкурс спроводи, и подсетио да је ове године учествовало више од хиљаду ученика београдских основних школа.

– Студенти завршних година Ликовне академије одабрали су сто радова, они су били приказани на нашем сајту, и на основу 7.000 гласова одабрано је дванаест најбољих. Ову акцију, као и друге које спроводимо у оквиру едукације најмлађих,  наставићемо и идуће године. За нас је то веома важно јер најмлађе генерације својим понашањем могу позитивно утицати и на своје родитеље, јер увек има места да се побољша култура становања. Подсетићу још једном да су грађани власници својих зграда и да је неопходно имати добре међукомшијске односе и формиране скупштине станара, како би „Стамбено” могло да помогне и контролише потенцијалне извођаче радова. На тај начин обезбедићемо сигурнији, удобнији и лепши живот за све нас – рекао је Слободан Миљковић.

Аутори три цртежа који су освојили највише гласова, Андреа Бајић, ученица 2/3 разреда ОШ „20. октобар”, Анђелина Јанковић, ђак 1/5 ОШ „Јелена Ћетковић”, и Вук Давид Стрампут, ученик другог разреда Француске школе, награђени су тромесечном школом цртања и сликања у ДКЦ-у, а свих 12 основаца добило је комплетан цртаћи прибор.

Конкурс је био отворен од 8. октобра до 5. новембра, а могли су да учествују ученици првог и другог разреда основних школа. Гласање за победничке радове трајало је од 9. до 17 новембра.