среда, 22. децембар 2010.

Помоћ Београда краљевачком Здравственом центру „Студеница”

Др Зоран Благојевић, градски секретар за здравство, и др Драган Арсић, директор краљевачког Здравственог центра „Студеница”, потписали су данас у просторијама секретаријата уговор о донацији 1.000.000 динара за санирање последица земљотреса у овој здравственој институцији. Потписивању уговора присуствовао је и др Звонимир Веселиновић, директор болнице у Краљеву.

– Ја сам лекар и током своје праксе имао сам прилике да сарађујем са колегама из Краљева и знам колико квалитетно и добро раде свој посао. Доктора Арсића такође лично познајем и знам колико је труда уложио да „Студеница” буде добро опремљена здравствена институција и жао ми је због свих оштећења која су је задесила. Ми смо се потрудили  да нађемо одређена средства у нашем буџету, а они ће наћи најбољи начин како та средства да употребе – рекао је доктор Благојевић.

Захваљујући на донацији Секретаријату за здравство, др Драган Арсић, директор краљевачког Здравственог центра „Студеница”, рекао је да се ради о гесту велике солидарности и хуманости.

– Када у 30 секунди изгубите оно што сте деценијама градили, онда је рука пријатељства најбољи лек. Она нам је данас пружена од  Секретаријата за здравство и за нас је то веома значајно јер се ради о нашим колегама. То нас обавезује да радимо још боље, а саму помоћ да употребимо на најбољи могући начин и у интересу наших суграђана. Сви наши објекти су оштећени у земљотресу, а неки су исељени због безбедности пацијената. У току је израда санационог пројекта, а ми у међувремену радимо такозвану „лаку санацију” и новац употребљавамо како у те сврхе тако и за набавку опреме која нам је оштећена – рекао је доктор Арсић.

У знак захвалности за донацију Здравственом центру „Студеница”, директор ове институције поклонио је доктору Благојевићу и  Секретаријату за здравство града Београда монографију „На путу здравља 1207–2007”.