среда, 22. децембар 2010.

Одржан Дечји новогодишњи концерт на Тргу Николе Пашића

На Београдској леденој сцени (БЛЕС) на Тргу Николе Пашића данас је у присуству великог броја музичких звезда одржан бесплатан Дечји новогодишњи концерт, који је организовао Секретаријат за дечју заштиту у сарадњи са Музичком радионицом „Мари Мари” и позориштем „Дадов”. Концерту је присуствовала и градска секретарка Љиљана Јовчић, која је најавила да ће на овој сцени у наредних месец дана сваке среде наступати васпитачи и деца из београдских вртића.

– Данас су са нама предшколци града Београда, као и деца која се налазе у Свратишту и у Дневном центру за децу улице и они заједно прате уметнички програм наших познатих звезда из света забавне музике. Следеће среде од 14 до 16 часова, када нам је и најтоплије, са својим програмом представиће се новобеоградски вртићи, а потом следе вртићи са Палилуле, Савског венца и из приградских општина. Осим забавног програма, малишани ће у том периоду бесплатно моћи да користе клизалиште уз подршку својих васпитача и педагога за физичко – изјавила је Љиљана Јовчић.

Популарна певачица Мари Мари је овом приликом заједно са својим дечјим хором премијерно отпевала „Новогодишњу песму”, коју је поклонила свој деци Београда.  Малишане су забављали и Гоца Тржан, Јелена Томашевић, Саша Ковачевић, Александра Перовић, Ненад Ћеранић и група „Неверне бебе”.

– Велика ми је част да свим малишанима Београда приредим прави музички спектакл и драго ми је што им се допала „Новогодишња песма”, која је поклон Музичке радионице нашем граду. Драго ми је што је овај концерт увеличао велики број мојих колега, пријатеља  музичара – изјавила је Мари Мари.

Клизалиште ће, као и ранијих година, радити од 9 сати до 23 часа до 20. јануара наредне године и за све посетиоце  биће бесплатно. Наплаћиваће се једино изнајмљивање клизаљки.