уторак, 28. децембар 2010.

Повезивање видео-надзора у свим школама на Новом Београду

Председник општине Нови Београд Ненад Миленковић потписао је данас са директорима основних и средњих школа са ове општине протокол о сарадњи, који подразумева повезивање свих школа у јединствени систем видео-надзора ради повећања безбедности ученика и школске имовине. Том приликом, свим школама су подељене и књиге, нова издања речника страних речи и израза.

У претходне две године општина Нови Београд је у све школе уградила систем дигиталног видео-надзора, а сада се наставља рад на јачању безбедности ученика основних и средњих школа на подручју општине.

– Коначно смо дошли до једног решења које ће омогућити да се сви појединачни видео-надзори у школама повежу са централном локацијом мониторинг центра у згради општине. Тако ће снимци, који су се до сада чували у школама, бити сачувани на још једном месту и доступни МУП-у. То ће унапредити укупни ниво безбедности школа и омогућити и полицији да ефикасније реагује. Школе ће бити повезане путем оптичког кабла, што је јединствен случај у Србији. Поред тога, овако умрежен систем пружа нове могућности школама, од увођења електронског дневника до конференцијске везе и размене различитих садржаја. Како ће се ове могућности даље користити, зависи и од креативности самих школа – рекао је Ненад Миленковић.

Радови ће почети одмах после новогодишњих празника и током повезивања неће ометати нормалан рад школе.