уторак, 28. децембар 2010.

Ђилас: Србија је препуна добрих и племенитих људи

Градоначелник Београда Драган Ђилас изјавио је данас поводом доделе награде „Најплеменитији подвиг године”, у организацији „Вечерњих новости”, да је Србија препуна добрих и племенитих људи, што, према његовим речима, број добитника и континуитет награде потврђује.

– Чињеница да је данас оволики број људи добио престижну награду, као и да се она уручује заслужним појединцима пола века уназад, говори о томе да су грађани наше земље у великој мери пожртвовани. Такође, сјајно је да људе који чине разна добра дела неко примети и награди, јер ће они свакако својим примером подстаћи и остале грађaне да размишљају на сличан начин – истакао је градоначелник у свечаној сали Старог двора. 

Одабир награђених поверен је дванаесточланом жирију са академиком Матијом Бећковићем на челу, који је том приликом истакао да докле год има племенитих подвига, има и наде за човека.

Златне плакете добили су Милан Ђорђевић из Кладова, полицајци Слађана Вукотић и Милан Савић, сестре Милена, Милица и Јелена Ристић, старица Добрила Минић, пољопривредник Ференц Банчов, Ненад Васовић и Верица Милошевић. Специјалне плакете добили су волонтер Цвеће Миљковић, докторка Славица Чанковић и монахиње Теодосија и Текла. Такође, добитници су и ђаци ОШ „Браћа Јерковић”,  ватрогасци из Прњавора, возач ГСБ-а Борислав Ђурановић и путница Анита Љубинковић, Драган Голубовић, Спиро Гаљак  и породица Ранђеловић из Ниша.

Додели традиционалне награде присуствовао је, поред челника града Београда, велики број министара у Влади Републике Србије, представника војске, полиције и Српске православне цркве.