среда, 29. децембар 2010.

Градоначелник Ђилас присуствовао подели кључева социјално непрофитних станова у Војвођанској

У Војвођанској улици данас је почело усељење 92 стана и 17 локала из програма социјално непрофитних станова, а кључеве породици Тодоровић, прворангираној на листи, уручио је Драган Ђилас, градоначелник Београда. Овај објекат, уз градоначелника Београда, обишли су и Зоран Костић, члан Градског већа, и Марко Благојевић, директор Агенције за инвестиције.

– Ово је већ постало пракса у Београду и веома сам срећан што можемо неким људима да омогућимо да,  и уз њихово финансијско улагање, добију свој кров над главом и изађу из статуса подстанара. Данас се формално усељава 92 стана из програма „1.001 непрофитни стан” који је град Београд почео још раније и који ми настављамо. Следеће године ћемо у Војвођанској и Др Ивана Рибара уселити још 414 станова, а до средине 2012. још преосталих 330, колико их остаје до укупног броја. Већ смо изабрали извођача за нових 1.050 непрофитних станова, а укључили смо још неке категорије наших суграђана који ће имати право да купе стан по цени колико је нас то коштало у изградњи. Овде је то износило 1.096 евра, по чему смо јефтинији и од станова у будућем насељу „4. јул” и то ће бити наша политика: да оним људима који су наши суграђани и живе заједно са нама омогућимо да реше основно животно питање, после чега све друго ипак иде лакше – рекао је градоначелник Ђилас.

Говорећи о статусу Војвођанске улице, градоначелник је истакао да је преостало да се реши питање још једног објекта, након чега очекује да улице Војвођанска и Тошин бунар добију изглед правог булевара.

– Ако се прихвати пројекат аутопута кроз Србију, туда ће се наставити и једна спона која ће ићи на обилазницу, тако да ће та саобраћајна инфраструктура бити много боља него што је данас – рекао је Драган Ђилас.

Објекат у Војвођанској 11-14 има укупну површину од 11.281 квадратног метра и састоји се од 92 стана и 17 локала, као и подземну гаражу са 85 паркинг места.

Напомена:видео снимак овог догађаја можете преузети са www.infobiro.tv