четвртак, 30. децембар 2010.

Одржан Дечји хепенинг на „Београдској леденој сцени”

На „Београдској леденој сцени” на Тргу Николе Пашића данас је одржан  програм Пријатеља деце Београда под називом „Дечји хепенинг”. У двосатном програму, који је водио Миња Субота, Београђане је забављало више од 110 ученика. Програм на клизалишту, који је бесплатан, обезбедио је Секретаријат за образовање.

– Секретаријат за образовање сваког четвртка организује програме. Данас су се представили дечји хорови, „златне сирене”, рецитатори, најраспеванија одељења, групе певача и соло певачи. Сви они победници су разних градских такмичења. И следећег четвртка, 6. јануара, Београђани ће од 16 до 18 часова  моћи да уживају у „Божићном концерту” који ће за њих извести ученици музичких школа „Коста  Манојловић”, „Мокрањац” и „Стеван Христић” (Младеновац) – рекла је Драгица Моро, заменица секретара за образовање.

На Тргу Николе Пашића у програму који ће се одржати 13. јануара учествоваће победници литерарног конкурса „У част Драгану Лукићу – Лукићев лист” и општинских такмичења „Дечје музичке свечаности”, и „Дечји песнички сусрети”. Програм су припремили Пријатељи деце Новог Београда. Од 17.30 до 18 часова публику ће забављати хор „Вива вокс”.