петак, 7. јануар 2011.

Александар Антић посетио на Бадње вече погон ГСП-а у Новом Београду

Председник Скупштине града Београда Александар Антић посетио је касно синоћ, на Бадње вече, раднике ГСП „Београд” у погону „Нови Београд” и разговарао са возачима, механичарима и диспечерима ове организационе јединице. Са радницима највећег градског превозника разговарали су и Бојан Бован, председник Управног одбора, Милета Радојевић, генерални директор ГСП-а, и Живан Обреновић, председник Скупштине општине Нови Београд.

Запослени у овом јавном предузећу и овом приликом радили су у уобичајеним сменама и у пуном саставу. Током Бадње вечери, у свим системима ГСП „Београд”, иако је празник, било је ангажовано више од 1.000 људи, задужених да обезбеде обављање градског саобраћаја без застоја.

– Желео сам да се сусретнемо и да заједно обележимо Бадње вече, јер хоћу да вам  захвалим у име Скупштине града Београда и свих Београђана. Сви Београђани треба да имају поштовања према вама који радите на овим пословима, без обзира на државне и верске празнике, суботу, недељу, дан или ноћ. Вечерас је Бадње вече, сутра Божић и сви знамо да су то празници које више од 90 одсто Београђана слави у кругу својих породица. Ноћас у ГСП-у ради око 1.000 запослених, у свим осталим градским предузећима готово 10.000 људи и можда се то понекад заборави. Зато смо дошли вечерас, јер желимо да подсетимо да и у ово доба постоје људи који раде и којима треба одати признање – рекао је Антић, пожелевши радницима срећне новогодишње и божићне празнике.

Милета Радојевић, новоименовани генерални директор ГСП-а, рекао је да ће учинити све да у овој години ГСП „Београд” постане још боље и технички опремљеније предузеће.

– Ви радите тежак и веома одговоран посао, од кога зависи сигурност свих који користе наше услуге. Сви заједно учинићемо све што је потребно да те услуге постану још квалитетније. Само за протеклу и ову годину планирана је набавка основних средстава у вредности од 100 милиона евра, то је много новца, а на нама је да оправдамо поверење и улагање града Београда и свих Београђана. Пред нама је тешка година, али ћемо радити сви заједно, са жељом да по истеку ове године будемо задовољни постигнутим – рекао је Милета Радојевић.

Приликом синоћње посете, председник Скупштине града, у неформалној атмосфери,  послужио је раднике погона „Нови Београд” колачима које је донео за ту прилику, а није изостало ни послужење које су организовали сами радници највећег градског превозника.

Драган Вергић, један од радника на техничком прегледу у ноћној смени, која траје од  18.30 до 01.30 часова, каже да је, до посете, обавио преглед више од 90 возила.

– Моја породица има разумевања и за рад на празник и то је нешто што се подразумева. Заједно са мном, само на овом пункту ради више од 30 мојих колега, а укупно вечерас око 70 људи, добро се слажемо и наш интерес је да сва возила ујутро из погона изађу исправна – каже Вергић.

Најстарија радница овог предузећа која је синоћ била на свом радном месту је Дикосава Црвенковић, која ће ове године, после 30 година рада, отићи у пензију. Рад у ГСП-у почела је у погону „Карабурма”, а сада ради као возач паркирер.

– Радила сам и за Нову годину и није ми било тешко, посао је такав и тога смо сви свесни. Са колегама сам се увек слагала и волим свој посао, јер ко воли оно што ради, нема никаквих проблема. Пажња која нам је указана овом посетом нам свима годи, али представља велику обавезу да и даље радимо најбоље што можемо – рекла је Дикосава.

Аутобуски погон „Нови Београд” је други по величини, после „Карабурме”, а у њему се налази 237 аутобуса. У погону ради 949 радника у три смене, од чега су 649 возачи. Аутобуси из ове гараже „покривају” 33 линије, ноћни превоз и превоз ђака.