четвртак, 3. фебруар 2011.

Позив за достављање пријава за финансирање пројеката који доприносе спровођењу акционог плана националне стратегије за младе и локалних акционих планова општинских канцеларија за 2011.

Град Београд - Канцеларија за младе

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Канцеларија за младе
Београд, Краљице Марије 1

објављује

ПОЗИВ
ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ ДОПРИНОСЕ СПРОВОЂЕЊУ АКЦИОНОГ ПЛАНА НАЦИОНАЛНЕ СТРАТЕГИЈЕ ЗА МЛАДЕ И ЛОКАЛНИХ АКЦИОНИХ ПЛАНОВА ОПШТИНСКИХ КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА ЗА 2011. ГОДИНУ

Градска управа Града Београда, Канцеларија за младе, позива све заинтересоване да поднесу пријаву за финансирањe пројеката који доприносе спровођењу акционог плана Националне стратегије за младе и локалних акционих планова општинских канцеларија за младе на територији града Београда за 2011. годину. У обзир ће се узети пројекти који доприносе реализацији следећих циљева:
• општи циљ Пројекта је да побољша положај младих на нивоу града Београда кроз стратешко планирање, а затим и кроз остваривање акционих планова;
• подстицању младих на активно учествовање у друштву;
• изградњи система информисања младих на свим нивоима и у свим областима;
• развоју сарадње младих и обезбеђивању услова за учешће у доношењу одлука кроз
одржив институционални оквир, а на основу потреба младих и на основу партнерства са младима;
• подстицању и вредновању изузетних испољавања и постигнућа младих у различитим областима;
• обезбеђивању остварења права на једнаке шансе свих младих у друштву, а посебно
младих који живе у тешким условима;
• унапређењу могућности за квалитетно провођење слободног времена младих;
• развоју отвореног, делотворног, ефикасног и праведног система формалног и
неформалног образовања који је доступан свим младима и који је у складу са светским трендовима у образовању и контекстом образовања у Републици Србији;
• подстицању и стимулисању свих облика запошљавања, самозапошљавања и
предузетништва младих;
• унапређењу безбедности младих;
• чувању здравља младих,смањењу ризика и водећих поремећаја здравља и развијања
здравствене заштите прилагођене младима;
• подстицању младих на иницијативе и активности које су у складу с основним циљевима
одрживог развоја и здраве животне средине

Рок за подношење пријава је 16. фебруар 2011. године до 16 часова. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Подносиоци пријава могу бити општинске Канцеларије за младе на територији града Београда, које испуњавају услове из Упутства за подношење пријава за финансирање пројеката који доприносе спровођењу акционог плана Националне стратегије за младе и локалних акционих планова општинских канцеларија за младе на територији града Београда за 2011. годину.

Укупан износ за финансирањe пројеката који доприносе спровођењу акционог плана Националне стратегије за младе и локалних акционих планова општинских канцеларија за младе на територији града Београда за 2011. годину је 4.000.000,00 динара.

Упутство за подношење пријава и пријава (конкурсна документација), су доступни и могу се преузети са ове стране (на дну) или у просторијама Канцеларије за младе, Београд, Краљице Марије 1/XIX сваког радног дана од 9 до 16 часова. За додатне информације можете се обратити на телефон број 715-7354 или путем E-maila: mladioffice@beograd.gov.rs

Пријаве се морају доставити у запечаћеној коверти и то:
– препорученом поштом на адресу Градска управа града Београда, Канцеларија за младе, Краљице Марије 1/XIX, Београд;
– посредством курира или личном доставом у писарници Градске управе града Београда на адресу: Градска управа града Београда, Канцеларија за младе, Краљице Марије 1, шалтер број 3, Београд. Подносилац пријаве ће добити доказ о пријему.
Коверат мора да садржи назнаку, ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ ДОПРИНОСЕ СПРОВОЂЕЊУ АКЦИОНОГ ПЛАНА НАЦИОНАЛНЕ СТРАТЕГИЈЕ ЗА МЛАДЕ И ЛОКАЛНИХ АКЦИОНИХ ПЛАНОВА ОПШТИНСКИХ КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА ЗА 2011. ГОДИНУ, а на полеђини коверте назив, адреса и заводни број подносиоца пријаве.
Коверат треба да садржи: формулар за пријаву са пратећом документацијом – оригинал и 2 (две) копије.
Пријаве послате на други начин (нпр. факсом или е-mailom) или достављене на друге адресе, неће се разматрати.