понедељак, 7. фебруар 2011.

Објављен предлог ранг-листе за доделу социјалних станова

Комисија за стамбена питања града Београда објавила је данас предлог ранг-листе за давање у закуп на одређено време 84 стана лицима у стању социјалне потребе.

– Реч је о поновљеном конкурсу, расписаном након измене критеријума за доделу социјалних станова на коришћење, а на предлог заштитника грађана и градоначелника Драгана Ђиласа. Изменама критеријума, пет пута више се вредновала социјална и стамбена угроженост у односу на такозване радне критеријуме. Нова ранг-листа је праведнија и пружа већу шансу социјално угроженим лицима да остваре право на коришћење ових станова. На прошлом конкурсу имали смо само шест породица са максималним бројем бодова, а сад 23 породице имају највећи број бодова управо на основу социјалне и стамбене угрожености – рекао је Зоран Костић, члан Градског већа и председник Комисије за стамбена питања града, и додао да ће, по разматрању евентуалних приговора и објављивања коначне ранг-листе, усељење у ове станове почети на пролеће. Костић је такође објаснио да је првобитно било предвиђено да се додели 82 стана, а да су у међувремену још два ослобођена, тако да се у закуп овим конкурсом додељују 84 стамбене јединице.

На предложеној ранг-листи објављена су имена свих грађана који су конкурисали, број бодова који су освојили на основу различитих критеријума, као и укупан број бодова. На поменутој листи, у издвојеном делу, такође је објављен и списак нерангираних подносилаца пријава, оних за које је Комисија проценила да имају решено стамбено питање, да се не могу сматрати социјално угроженим лицима или нису поднели потпуну документацију.

Грађани могу послати приговор на предлог ранг-листе на адресу Улица 27. марта 43-45 или предати на писарници на истој адреси. Рок за подношење приговора је 15 дана од дана објављивања предлога ранг-листе, односно закључно са 22. фебруаром 2011. године.