четвртак, 17. фебруар 2011.

Конкурс за идејно архитектонско-урбанистичко решење објеката Центар на обали „Бетон хала”

Агенција за инвестиције и становање, у сарадњи са Урбанистичким заводом Београда, расписала је конкурс за идејно архитектонско-урбанистичко решење објеката Центар на обали „Бетон хала” на простору између Савског пристаништа и Калемегданског парка који почиње да тече од сутра, 18. фебруара. Конкурс је међународни, отворени, анонимни и једностепени, а објављен је и на енглеском језику на међунaродним веб-страницама посвећеним архитектури. 

Циљ конкурса јесте да се на основу упоређивања достављених пројеката изабере најбољи пројекат за изградњу „Бетон хала центра”, истовремено указујући на развојне урбанистичке могућности Савског приобаља. Право учешћа на конкурсу имају архитекти који поседују лиценцу/овлашћење/регистрацију/ауторизацију стручног тела своје земље и архитектонски тимови с најмање једним лиценцираним/ овлашћеним/ регистрованим/ ауторизованим архитектом који ће бити вођа тима. Крајњи рок за предају радова је 28. април, оцењивање радова обавиће се 9. маја, објављивање добитника награда од стране жирија – 13. маја и  изложба пристиглих радова 17. јуна. Укупна сума од 70.000 евра биће намењена за награде и откупе и расподелиће се на следећи начин: прва награда 30.000 евра, друга награда 20.000 евра, трећа награда 10.000 евра и два откупа, сваки по 5.000 евра. Распис, програми, подлоге, као и све додатне информације доступне су на веб-сајту: http://www.betonhala2011.com. Додатне информације могу се добити на мејл: info@betonhala.com.

Жири ће радити у следећем саставу: Josep Acebillo, архитекта, Барселона, Шпанија, Kurt Puchinger, архитекта, Беч, Аустрија, Дарко Радовић, архитекта, Токио, Јапан, Роберто Симон, архитекта, Бразил, Драган Ђилас, градоначелник Београда, Владимир Лојаница, архитекта, Београд, Србија, и Милица Грозданић, архитекта, Београд, Србија.