понедељак, 21. фебруар 2011.

Град и ове године помаже спортска друштва престонице

Град Београд ће и током ове године помагати спортска друштва престонице, са циљем унапређења рада и остваривања бољих резултата, изјавио је градски секретар за спорт и омладину Аца Ковачевић.

Град је, према његовим речима, обезбедио средства којим ће се током 2011. године кавартално помагати спортска друштва „Црвена Звезда”, „Партизан”, „Раднички”, ОСД „Београд”, „Вождовац”, „Обилић”, „Земун”, „Чукарички”, СРДЦ „Напредак”, као и Центар борилачких вештина „Звонко Осмајлић” и „Студентски град”.

–Град традиционално помаже спортска друштва како би им се допунским финансирањем побољшали услови рада, организација такмичења, као и реновирање просторија или набавка спортске опреме – навео је Ковачевић за Беоинфо.

Он је подсетио да ће током ове године тај секретаријат суфинансирати програмске активности 58 спортских савеза и организација у Београду.

–Овим програмом обухваћено је око 30.000 спортиста и 800 клубова у престоници, подељених у четири категорије. Такође, треба истаћи да град и ресорни секретаријати помажу припреме олимпијаца и параолимпијаца са пребивалиштем у Београду за предстојеће игре у Лондону – указао је Ковачевић.