среда, 2. март 2011.

Отворена дигитална учионица у Првој обреновачкој школи

Ученици Прве обреновачке основне школе, једне од најстаријих у Србији, добили су данас пет рачунара за опремање дигиталне учионице. Донацију Аеродрома „Никола Тесла”, који је компјутерима опремио већ три школе у Београду, уручили су члан Градског већа Мирослав Чучковић и заменик секретара за образовање Драгица Моро, у присуству генералног директора Аеродрома Велимира Радосављевића.

 – Град Београд ће обезбедити 2.600 рачунара за више од 260 школа, не само преко пројекта „Дигитална учионица”, који води Министарство за телекомуникације, већ из буџета општина и града, али и помоћу донација друштевно одговорних компанија као што је Аеродром „Никола Тесла”. Веома је важно да сва деца у Београду имају приступ рачунару, али и да их истовремено обучимо како да буду безбедни, јер смо имали случајеве злоупотребе деце на интернету – истакао је Мирослав Чучковић, члан Градског већа, и додао да ће град Београд наставити да обезбеђује бесплатне уџбенике за ученике првог и петог разреда, као и лаптопове за ђаке трећег разреда.

 Он је такође најавио да ће све школе у овој општини у наредном периоду добити рачунаре, укључујући и оне у удаљеним насељима, попут Грабовца и Скеле.

 Заменица секретара за образовање Драгица Моро најавила је да ће град Београд у Првој обреновачкој школи опремити и кабинет физике и општетехничког образовања и обезбедити 10 нових табли и пет ормана за продужени дневни боравак деце. У наредним месецима биће набављено још рачунара, као и 100 столица и 50 клупа.
 Директор школе Бранко Белић захвалио је на донацији и истакао да за ученике информатика више није новост.