петак, 4. март 2011.

Обавештење о донетом решењу којим је утврђено да није потребна процена утицаја пројекта на животну средину СРЦ "Ташмајдан"

Град Београд – Секретаријат за заштиту животне средине


ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА 
Секретаријат за заштиту животне средине
Београд, 27. марта 43-45

oбјављује

ОБАВЕШТЕЊЕ
О ДОНЕТОМ РЕШЕЊУ КОЈИМ ЈЕ УТВРЂЕНО ДА НИЈЕ ПОТРЕБНА ПРОЦЕНА УТИЦАЈА ПРОЈЕКТА НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ

На захтев носиоца пројекта СРЦ „Ташмајдан“, Београд, Илије Гарашанина 26-28, спроведен је поступак одлучивања о потреби процене утицаја пројекта санације и адаптације стадиона “Ташмајдан“, на катастарској парцели број 1953/2 КО Палилула, у улици Илије Гарашанина број 26 у Београду.

У спроведеном поступку донето је решење којим је утврђено да за предметни пројекат  није потребна процена утицаја на животну средину, будући да се за планиранe карактеристике пројекта, уз примену важећих техничких норматива и стандарда прописаних за ту врсту делатности, као и одговарајућих мера заштите утврђених овим решењем, односно услова које су утврдили други овлашћени органи и организације, не очекују значајни негативни утицаји пројекта на чиниоце животне средине.

Наведено решење заснива се на анализи захтева носиоца пројекта и расположивих података о предметној локацији, карактеристикама и могућим утицајима наведеног пројекта на животну средину, узимајући у обзир критеријуме прописане Уредбом о утврђивању Листе пројеката за које је обавезна процена утицаја и Листе пројеката за које се може захтевати процена утицаја на животну средину („Службени гласник РС“, број 114/08).

Представници заинтересоване јавности могу извршити увид и изјавити жалбу на донето решење у року од 15 дана од дана објављивања овог обавештења. Жалба се изјављује Министарству животне средине и просторног планирања, а подноси се преко првостепеног органа.

Обавештење се објављује на основу члана 29. став 1. Закона о процени утицаја на животну средину („Службени гласник РС“, број 135/04 и 36/09).