субота, 5. март 2011.

Заједничка акција саобраћајних инспектора и комуналне полиције против нелегалних таксиста

Саобраћајни инспектори Секретаријата за инспекцијске послове, уз асистенцију комуналне полиције и интервентне бригаде МУП-а, наставили су са контролом таксиста на бројним локацијама у граду. Према речима Горјане Обреновић, начелнице Комуналне полиције Града Београда, акценат заједничке акције надлежних више није био само Тржни центар „Ушће” већ и друге локације у Београду.

– Контролисана су она места за које имамо пријаве грађана да су на било који начин оштећени или да су примећени нелегални таксисти. Тако да више није реч о акцији већ о редовним контролама. Проверавана су како возила у покрету, тако и она на такси стајалиштима. Комунална полиција ће и убудуће асистирати саобраћајним инспекторима како би се спречило нелегално таксирање у Београду. Акције надзора над такси службом биће организоване, као и до сада, без претходне најаве – казала је Горјана Обреновић.

Приликом ноћашње контроле, припадници интервентне бригаде привели су једног таксисту.

А током протекле године, у циљу сузбијања нелегалног такси превоза у Београду, градске инспекцијске службе организовале су редовне и ванредне акције уз асистенцију саобраћајне и интервентне полиције са завидним резултатима, a крајем године у контроле се укључила и комунална полиција.  Контрола се обављала сваки дан у две смене, а било је и 107 ноћних акција.

Поднето је 1.325 захтева судији за прекршаје, од чега 1.100 возачима који обављају такси превоз на територији Београда, а  регистровани су на територији Панчева, Ковина, Сечња, Смедерева, Ковачице и других општина. Привремено су одузета 52 возила. Регуларним такси возачима, који су починили прекршаје или су уочени недостаци у обављању ове делатности, поднето је укупно 1.620 решења или захтева за покретање прекршајног поступка.