четвртак, 10. март 2011.

Изградња новог дела Миријевског булевара

Раскрсница Мирјевског булевара са Шејкином улицом биће од сутра затворена за саобраћај ради постављања нових инфраструктурних водова у оквиру изградње новог дела Миријевског булевара, наводи се у саопштењу Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

Возачи се моле да имају разумевања и да преусмере своја возила на улице Драгослава Срејовића, Др Драге Љочић и Градиште како би заобишли радове који ће бити завршени за два месеца. У том периоду треба да се заврши полагање кишне и фекалне канализације, водоводних цеви, електроводова за јавно осветљење, као и подземних каблова за семафорску сигнализацију.

Изградња Миријевског булевара, која је почела прошлог месеца, подразумева спајање постојећег дела Миријевског булевара са Улицом витезова Карађорђеве звезде. Овиме ће се суграђанима са Звездаре и Палилуле до краја године омогућити далеко бржа веза са центром града. Истовремено, обавиће се и зацевљење отвореног тока Миријевског потока у бетонски колектор и на тај начин спречити његово загађивање.

Биће изграђен један километар нове саобраћајнице, а поток ће бити зацевљен у дужини од преко једног километра. Пројектоване су по две саобраћајне траке у оба смера, а испод њих ће се налазити бетонски колектор кроз који ће тећи Миријевски поток. Поред јавног осветљења, предвиђени су и обострани тротоари ширине три метра, као и три семафорисане раскрснице и један семафорисани пешачки прелаз. На овај начин омогућиће се адекватан приступ околним улицама, и за возила и за пешаке. Пратећа инфраструктура обухвата обострану водоводну мрежу, кишну и фекалну канализацију, гасовод од челичних цеви, а укупно ће бити урађено преко осам километара свих инсталација инфраструктуре, наводи се у саопштењу Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.