четвртак, 28. април 2011.

Набавка опреме за Клиничко-болнички центар „Земун”

Клиничко-болнички центар „Земун”  добиће нове медицинске апарате и пратећу опрему за опремање операциониг блока.  Наиме, Секретаријат за здравство покренуо је поступак набавке опреме за операциони блок, као и за анестезију и интензивну негу.

У оквиру комплетног опремања пет операционих сала биће набављени и операциони столови за општу хирургију, гинекологију, урологију, васкуларну хирургију и ендоскопију, апарати за интензивни мониторинг пацијената, дефибрилатори, апарати за дијатермију, операционе лампе и најсавременија операциона лампа са интегрисаним видео-системом, покретни столови за инструменте, гермицидне лампе, колица за пацијенте, операциони стубови, апарати за анестезију са пратећим мониторима и контролним мониторима и друга неопходна опрема.

– Клиничко-болнички центар „Земун” пружа услуге пацијентима из целог Београда, али и из других делова Србије, Црне Горе и Републике Српске, којих је готово трећина укупног броја пацијената. Комплетно опремање пет операционих сала свакако ће унапредити квалитет пружених услуга грађанима Београда. На овај начин град Београд улаже даље напоре како би модернизовао опремљеност здравствених установа чији је оснивач, посебно четири клиничко-болничка центра који пружају услуге на терцијарном нивоу здравствене делатности – рекао је градски секретар за здравство др Зоран Благојевић.

Клиничко-болнички центар „Земун” располаже са 684 болничке постеље и има 1.100 запослених, од чега 220 лекара.