субота, 21. мај 2011.

Средствима града Београда ниче вртић у месту Осојане на Косову и Метохији

Члан Градског већа Дарко Божић данас је обишао радове на изградњи вртића у месту Осојане на Косову и Метохији, који се изводе средствима града Београда, у склопу програма помоћи неразвијеним општинама у Србији.

Он је, за Боеинфо, указао да је реч о грађевини од 280 квадратних метара, у коме ће време проводити око 50 осојанских малишана.

– Објекат, који је почео да се гради почетком марта, налази се у завршној фази. За десетак дана ће бити завршени унутрашњи радови, када ће почети опремање ентеријера, за који је средства,  такође,  обезбедио град Београд  – навео је Божић.

Према његовим речима, отварање вртића се очекује до краја јуна, уз подсећање да је град Београд обезбедио средства и за куповину прикључне пољопривредне механизације, како би се унапредила производња животних намерница у општини Исток и том делу Србије.

Божић  је казао да је у наставку посете Косову и Метохији, делегација Београда посетила манастир Високи Дечани, где је разговарала са њеним игуманом и обишла радове на уређењу тог великог српског светилишта.

Уговор са градом Београдом за доделу средстава за реализацију пројеката од значаја за развој локалне средине потписали су председници општина Бела Паланка, Жабари, Житиште,  Мерошина, Осечина, Пландиште, Тутин, Црна Трава, Владичин Хан, Бојник, Лебане, Гаџин Хан, Медвеђа, Рача, Петровац на Млави, Алибунар, Мало Црниће и Исток – Осојани.