субота, 28. мај 2011.

Дејан Ранђић и Коста Андрић посетили нападнутог младића ромске националности

Председник Раднe групe за утврђивање приоритета безбедности људи и имовине у граду Београду  Дејан Ранђић и директор Канцеалрије за младе града Београда Коста Андрић посетили су данас ромског дечака Слободана Николића, који је јуче поподне нападнут у аутобусу градског превоза на линији 31. Ранђић је том приликом истакао да је данашња посета порука града Београда да неће толерисати овакве изливе насиља и расне нетолеранције.

-Данас смо градоначелник Ђилас и ја имали интезивне разговоре са представницима Полицијске управе града Београда, који су у Радној групи за безбедост и имамо сазнања да  ће починиоци овог дела бити приведени у најкраћем року. Следећи корак је правосуђе, које ће, надамо се, на прави начин санкционисати овај брутални чин насиља и расне нетрпељивости – казао је Ранђић.

Он је такође напоменуо да, осим подршке нападнутом Слободану, треба похвалити и Николу Влаховића, младића који је током напада стао у његову одбрану.

- Иако га није познавао, Никола је имао осећај да треба да заштити слабијег. Треба да одамо признање том херојском чину, јер се данас у времену у коме живимо такво залагање ретко виђа – напоменуо је Дејан Ранђић.

 Слободан Николић и његова породица још су у неверици. Ипак, како су нам рекли, драго им је што су их данас посетили представници града. 

- То је за мене знак да и ми Роми имамо наш Београд и људе који нас штите – рекао је нападнути Слободан за Беоинфо.

Након што је детаљним прегледом лекара у Ургентном центру утврђено да су повреде лакше природе, Слободан је пуштен на кућно лечење.