понедељак, 11. јул 2011.

„Сувенири за Бг беби клуб” од сутра испред пословног центра „Ушће”

Заједничка кампања Скупштине града Београда и Београдске културне мреже „Сувенири за Бг беби клуб” почеће сутра испред пословног центра „Ушће” и трајаће до „Beer festa” и током овог фестивала који се одржава од 17. до 21. августа.

Продаја мајица, качкета, шешира и привезака, који су специјално дизајнирани за ту кампању, треба да помогне куповину пакета намењених бебама рођеним у српској престоници, најавили су данас за Беоинфо организатори једног од најпосећенијих фестивала у региону.

Помоћница градоначелника Београда Татјана Пашић поздравила је, на недавно одржаној конфернцији за новинаре, друштвено одговорне компаније и појединце, који својим деловањем подстичу рађање беба у главном граду Србије.

Она је подсетила да је у Београду, од нове године, свим бебама обезбеђен поклон пакет у вредности од 12 хиљада динара, који садржи све неопходне ствари за прве дане развоја детета.

Како је најавила, до краја године се очекује да буде подељено више од 20.000 пакета, као и око 5.000 пакета за најнеразвијеније општине у Србији.

–Акција је покренута с циљем да се сваке године повећа број рођених беба у престоници. Статистика то и потврђује, јер се од 2008. године тај број повећао за нешто више од 2.000 новорођенчади – прецизирала је Пашићева.

На овогодишњој манифестацији, под слоганом „Забава за све”, очекује се више од милион посетилаца који ће, поред најављене кампање, бити у прилици да подрже и друге акције попут „Бирам да рециклирам”, као и да уживају у светски познатим музичким саставима.