петак, 19. август 2011.

Измене у режиму саобраћаја због радова на мосту „Газела” за дане викенда

Због радова на мосту „Газела”, вечерас у 22 часа до недељe, 21. августа, до 17 часова доћи ће до измене режима саобраћаја.

За саобраћај се затвара једна половина моста „Газела” у смеру од Нишa ка Шиду (од старог дела града ка Новом Београду). Саобраћај ће се одвијати на другој половини моста, тако што ће две саобраћајне траке бити намењене за возила која се крећу од Шида ка Нишу (од Новог Београда ка старом делу града), а једна саобраћајна трака ће бити намењена возилима која се крећу од Ниша ка Шиду (од старог дела града ка Новом Београду).

На саобраћајној петљи „Сава центар” за саобраћај се затварају силазне рампе са ауто-пута Е-75 ка Улици Владимира Поповића за возила која долазе из смера Ниша и рампе за улазак на ауто-пут из Улице Владимира Поповића у смеру ка Нишу и Шиду.

На саобраћајној петљи „Мостар” за саобраћај се затвара улазна рампа на мост „Газела” из Булевара војводе Мишића и Савске улице, а за саобраћај остају затворене улазне рампе на мост „Газела” из Улице кнеза Милоша и са Тролејбуског моста у смеру ка Шиду (Новом Београду).

Важна напомена за возаче који се крећу преко моста „Газела” у смеру од Ниша (старог дела Београда) ка Шиду (Новом Београду): искључење са ауто-пута Е-75 према Новом Београду и укључење на ауто-пут Е-75 из Улице Владимира Поповића онемогућено је на саобраћајној петљи „Сава центар”. Возачи који желе да се са ауто-пута Е-75 искључе ка Новом Београду или да се са Новог Београда укључе на ауто-пут у смеру ка Шиду или Нишу треба да користе саобраћајне петље код „Арене Београд”.

Привремени режим рада линија јавног превоза који је примењен са почетком фазе радова на мосту „Газела”, у смеру од Ниша ка Шиду, и даље важи. За дане викенда возила са линија 74, 88, 89, 94 и 601 у смеру ка Новом Београду кретаће се преко саобраћајне петље код Хитне помоћи. Стајалиште јавног превоза „Сава центар” у смеру ка Земуну биће померено у зауставну траку на ауто-путу испред „Сава центра”.

Апелује се на све возаче да за кретање из старог дела Београда ка Новом Београду користе алтернативне правце преко Старог Савског и Бранковог моста, а да у зони радова прилагоде брзину кретања условима на путу и посебну пажњу обрате на постављену саобраћајну сигнализацију.