уторак, 20. септембар 2011.

Сутра седница Скупштине града

Председник Скупштине града Београда Александар Антић заказао је за сутра 34. седницу Скупштине града Београда.

На дневном реду градског парламента налази се Предлог за измену и допуну Регионалног просторног плана административног подручја града Београда.

Разматраће се и Предлог одлуке о ауто-такси превозу, измене Одлуке о јавним паркиралиштима, као и Предлог одлуке о држању домаћих животиња и кућних љубимаца на територији града Београда.

Пред одборницима ће се наћи и предлози планова генералне регулације за део територије општине Раковица, Јелезовац – Сунчани брег, за проширење гробља у месту Рудовци, општина Лазаревац, као и планови детаљне регулације дела централне зоне општине Врачар, Улица цара Николаја Другог, Милешевске, Цељске, Сазонове, Шуматовачке и Максима Горког. Такође, планови детаљне регулације обухватају и комплекс станице за снабдевање горивом у Француској улици на општини Стари град.

Одлучиваће се и о Предлогу стратегије решавања проблема невласничких паса и мачака на територији Београда.

Одборници ће разматрати и Предлог одлуке о конверзији потраживања града Београда по основу неизмирених јавних прихода у капитал града Београда у компанији „Прогрес” а.д. Београд.

На дневном реду су и предлози о разрешењу и именовању директора и чланова надзорних и управних одбора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач град Београд.