петак, 28. октобар 2011.

Весна Марјановић: Нема смене директора установа културе, нови директори уместо оних којима је истекао други мандат

Поводом статуса једног броја директора установа културе чији је оснивач град Београд, а којима је истакао други мандат, чланица Градског већа Весна Марјановић изјавила је да ће градоначелник Београда и град Београд, као што је то случај и са другим предузећима и установама чији је оснивач, настојати да доследно примени принцип који подразумева да се након истека другог мандата пружи прилика новим руководиоцима најважнијих градских институција.

– Нетачна је самим тим свака спекулација да се ради о смени директора. Реч је о личностима које су у последњих десет година оставиле трајан печат у култури града Београда и које ће наставити да у другачијем професионалном ангажману буду активни учесници у културном животу наше престонице. У најскоријем року довршиће се процес проналажења нових кадровских решења у консултацији са актуелним директорима, колективима наведених установа и уметницима. Због чињенице да се још увек нису стекли правно-формални услови за спровођење конкурса у складу са новим законом о култури, град Београд ће као оснивач размотрити кандидатуре за директоре наведених установа и доделити им статус вршилаца дужности. Оног тренутка када предлози за та места буду у званичној процедури, јавност ће бити обавештена. До тада, актуелни директори настављају да обављају своју дужност као и до сада – изјавила је Весна Марјановић.

Директори којима су истекла два мандата су: Радмила Булатовић, Библиотека „Димитрије Туцовић”, Бранко Цвејић, Југословенско драмско позориште, Милош Параментић, Дирекција Феста, Биљана Здравковић, „Југоконцерт”, Ања Суша, Мало позориште „Душко Радовић”, и Игор Бојовић, Позориште лутака „Пинокио”.