петак, 28. октобар 2011.

Акција сторнирања дуговања од 1. новембра

Дирекција за јавни превоз и ГСП „Београд” реализоваће од 1. новембра акцију сторнирања дуговања које имају корисници јавног превоза, у циљу смањења броја неплаћених доплатних карата и опомена, саопштено је из ГСП „Београд”. Акција уједно има за циљ и повећање броја путника са исправном возном исправом. Сви корисници јавног превоза који имају доплатне карте и опомене издате до 31. октобра, моћи ће да их сторнирају по цени од 600 динара по казни.

Они корисници који имају више казни, уплатом трошкова сторнирања једне казне моћи ће да стекну право на издавање одговарајуће персонализоване „бус плус” картице, али морају остала дуговања да измире до 31. децембра. У супротном, по успостављању система за електронску наплату и аутоматско управљање возилима, издата персонализована картица биће блокирана и путник неће моћи да је користи.

Акција сторнирања се не односи на утужене казне, које морају бити измирене у пуном износу, са припадајућим трошковима.

Суграђани који имају написану доплатну карту или опомену могу је сторнирати лично на шалтерима ГСП-а или уплатом на жиро-рачун 105-51344-33, са обавезним позивом на матични број путника и напоменом „Сторнирање по закључку”. Проверу броја неизмирених казни суграђани могу да изврше на сајту ГСП „Београд” www.gsp.co.rs уношењем свог матичног броја, као и лично на шалтерима у Кнегиње Љубице 29.

Акцију и наплату сторнирања за градски превоз вршиће ГСП „Београд”, а за приградски превоз СП „Ласта”, и то од 1. новембра до 31. децембра 2011. године.