четвртак, 10. новембар 2011.

Седница Скупштине града сутра у 10 часова

Седница Скупштине града, 36. по реду, заказана је за сутра у 10 часова. На дневном реду налази се Извештај о оствареним приходима и извршеним расходима буџета града Београда у периоду од 1. јануара до 30. септембра 2011. године. Разматраће се и Предлог одлуке о задужењу града Београда за финансирање пројекта унапређења београдског јавног превоза и саобраћајне инфраструктуре. 

Пред одборницима ће се наћи и предлози планова детаљне регулације делова Булевара краља Александра, затим насеља Мали Мокри Луг у општини Звездара, али и одлуке о изради нових планова регулације за део територије Чукарице (комплекса станица за снабдевање горивом између улица Благоја Паровића, Пожешке и Београдског батаљона), као и за подручја између улица Матице српске, Раблеове и 16. октобра у Миријеву, општина Звездара. Одлучиваће се и о Предлогу плана постављања тезги и других покретних привремених објеката на јавним површинама на подручју општине Земун, као и о допунама годишњег Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града Београда за текућу, 2011. годину. Одборници ће разматрати и предлог решења да се плато на територији општине Палилула назове именом Ненада Радуловића – Неше лептира.       

На дневном реду су и предлози о разрешењу и именовању директора и чланова надзорних и управних одбора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач град Београд.