субота, 12. новембар 2011.

Почиње изградња потпорног зида за улазну и силазну рампу за петљу „Радничка”

Због почетка радова на изградњи потпорног зида за улазну и силазну рампу за петљу „Радничка”, од јутрос у 7 сати ујутру затвара се излаз са петље „Хиподром” ка сајму, кажу у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

Возила ће, како се наводи,  бити усмеравана лево ка Хиподрому и Бановом брду, преко Паштровићеве улице и на Булевар војводе Мишића.

– Да би се извели ти потпорни радови, неопходно је да изместимо постојећу инфраструктуру. То су првенствено железнички и телекомуникациони каблови и једна водоводна цев, пречника пола метра, која се налази на самој траси – истакао је представник Дирекције Ненад Бајић.

Он је најавио да ће ови радови трајати до 15. децембра, а све у циљу враћања петље „Хиподром” у функцију и скорог пуштања у саобраћај новог моста преко Аде Циганлије.

– Када је реч о петљи „Радничка”, радови се обављају на трећем нивоу односно на две конструкције, северној  и јужној. Оне су скоро завршене, преостало је да се током наредних дана налије последњих десетак метара северене конструкције, када ће и она бити спојена са мостом – указао је Бајић.