среда, 21. децембар 2011.

Превезивање и измештање магистралног цевовода на Чукарици

Због неопходног превезивања и измештања магистралног цевовода, а како  не би дошло до великих проблема у снабдевању уколико се то не изведе, вечерас од 22 сата до петка,  23. децембра, у 5 сати, без воде ће остати део потрошача на Чукаричкој падини и на Сењаку. Радови се изводе на магистралном цевоводу у зони приступних саобраћајница Моста на Ади, у Радничкој улици и Булевару војводе Мишића. Такође, радиће се и на замени затварача на магистралном цевоводу код Мостарске петље.

Да би илустровао о каквом је захвату реч, „Београдски водовод” је саопштио да ће само од среде у 22 сата до четвртка у 5 бити пражњен постојећи цевовод. Тек након тога радиће се на изради везе и замени затварача који захтевају двадесеточасовни ангажман. Последња фаза радова обухватиће пуњење цевовода од петка у 1 до 5 сати. Завршетак радова и нормализација снабдевања водом планирана је за петак у 5 часова.

За време извођења наведених радова без воде ће остати потрошачи у блоку улица око Обалских радника на Чукаричкој падини, објекти и индустрија дуж Радничке улице и насеље Сењак (блок улица оивичен Булеваром војводе Мишића, улицама Сање Живановића и  Андре Николића и Булеваром војводе Путника)

За најнужније потребе биће обезбеђене аутоцистерне с питком водом, а „Београдски водовод” моли потрошаче да припреме неопходну залиху воде за пиће и основне потребе.

Овим радовима биће смањена могућност настанка оштеђења на цевоводу у зони приступних саобраћајница новог моста. Такође, измештањем ће се спречити непотребно заустављање саобраћаја у случају појаве дефеката на цевоводу а, што је најважније, биће обезбеђено сигурније снабдевање грађана овог дела Београда водом за пиће.

За све додатне информације потрошачи се могу обратити Контакт центру ЈКП „Београдски водовод и канализација” на телефон 3606-606, а обавештења о планираним радовима и кваровима на мрежи могу се потражити и на веб-адреси www.bvk.rs .