четвртак, 15. март 2012.

Уклоњена дивља депонија код Железника

Заједничком акцијом Секретаријата за инспекцијске послове града Београда и ЈКП „Градска чистоћа” данас је уклоњена дивља депонија код скретања са Ибарске магистрале ка насељу Железник. 

Заменик секретара за инспекцијске послове Небојша Томић најавио je да ће у циљу увођења комуналног реда у престоници доласком лепих дана ове акције бити интензивиране.

– Када је реч о данашњој акцији, комунална инспекција је по пријави грађана изашла на терен, после чега je донето решење за уклањање ове депоније, што данас ради  ЈКП „Градска чистоћа” – навео је Томић за Беоинфо.

Он је подсетио да је Одлуком о одржавању чистоће града Београда забрањено бацати, истоварати и остављати смеће и други отпадни материjал ван прописаних депонија.

– Конкретно у овом случају успели смо да уз помоћ грађана дођемо до фотографија  на којима се виде камиони како истоварају шут на овој локацији. Против власника тог предузећа биће покренут прекршајни поступак, а казна за правна лица износи од 50 хиљада до милион динара – прецизирао је Томић.

Он је упутио апел грађанима да ако виде сличне нелегалне радње, запишу регистарске ознаке или назив предузећа, како би у циљу сузбијања ове ружне појаве надлежни органи могли да реагују. 

Помоћник директора оперативе предузећа „Градска чистоћа” Драган Цветковић рекао је за Беоинфо да су радници тог предузећа изашли на терен са две грађевинске машине и неколико камиона како би уклонили више хиљада кубика отпада и уредили тај део поред Ибарске магистрале.