недеља, 25. март 2012.

Дечја игралишта у Падинској скели и код Храма светог Саве

У овој години наставља се изградња модерних дечјих игралишта са савременим реквизитима намењеним деци до 12 година. Испред нове спортске хале у Падинској скели гради се ново дечије игралиште, површине 265 квадратних метара. Дечји реквизити, укупно њих десет биће монтирани на специјалној гуми, у средишном делу игралишта који има квадратни облик.

По ободу, целом дужином предвиђена је стаза од бетонских плоча, површине 73 квадрата. Између гуме и стазе, као и према спољном делу игралишта поставиће се ивичњаци. У оквиру игралишта предвиђено је осам бетонских клупа без наслона и две ђубријере. Од реквизита ту су четири обичне њихалице, један за децу са посебним потребама, „тунел” за провлачење, крива клацкалица, тобоган и две веће љуљашке са корпом. По завршетку радова биће обновљен и травњак у окружењу.

Једно од 25 најмодернијих дечијих игралишта гради се и код Храма светог Саве. Реч је о мањем дечијем игралшту, површине 60 квадратних метара. Подлога је урађена од бетона, а завршни слој од специјалне гуме на којој ће бити постављена велика комбинована љуљашка и две њихалице.

У другој половини прошле године, ЈКП „Зеленило – Београд” почело је изградњу 25 најмодернијих дечјих игралишта у намери да деци обезбеди што квалитетнији простор за игру и уживање у зеленим просторима Београда. До краја прошле године изграђено је 18 таквих игралишта, а већ на почетку ове сезоне настављена је изградња преосталих.