среда, 25. април 2012.

Отворена подземна гаража „Ботаничка башта”

Градоначелник Београда Драган Ђилас присуствовао је данас отварању нове подземне гараже „Ботаничка башта” у Улици војводе Добрњца. Гаража има пет нивоа за паркирање са укупно 250 паркинг места.

Ђилас је рекао да, иако је у Београду значајно повећан број паркинг места, за последњих 20 година изграђена je једна подземна гаража у Пионирском парку, па је гаража у Улици војводе Добрњца прва велика после те.

– У Београду има много нових паркинг места, фаст паркова, али овакве објекте нисмо имали. То је посебно важно за овај део града, где је свако паркинг место право богатство. Наш план је изградња још неколико подземних гаража у следећих неколико година и то на Студентском тргу, али и на местима где је највећа потреба за њима и где постоје техничке могућности. Ова нова гаража стварно делује импресивно – истакао је Ђилас.

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Бобан Ковачевић нагласио је да је тако велики и озбиљан пројекат за 250 аутомобила битан за тај део града, који је критичан када је у питању паркирање.

– У последњих 12 месеци отворили смо 1.500 нових паркинг места како би Београђани могли комфорније да паркирају у своме граду и тај тренд ћемо наставити. У овој гаражи су промотивне цене, тако да станари могу рачунати на месечну претплату од 2.200 динара, што је крајње разумна цена, будући да је нова гаража врхунска и да могу комфорно да паркирају. Са Атељеом 212 договорили смо да, уз сваку купљену улазницу, грађани за време представе имају бесплатно паркирање – прецизирао је Ковачевић.

Анђелко Шаговновић из Булевара деспота Стефана казао је да је нова подземна гаража добра за све грађане, нарочито за житеље тог дела Палилуле. Гаража има велики капацитет, додао је и нагласио да би требало наставити са изградњом сличних објеката.

ЈКП „Паркинг сервис” је подземни простор у Улици војводе Добрњца, који није био у јавној употреби, реконструисао и адаптирао у јавну гаражу од око 7.000 метара квадратних. За адаптацију подземне гараже „Паркинг сервис” је издвојио 35 милиона динара. Гаража је опремљена стандардном аутоматском контролом наплате, плаћање се врши пре преузимања возила, а цена паркирања по започетом сату износи 50 динара. Као на свим паркиралиштима за особе са инвалидитетом, прва три сата паркирања су бесплатна.

Новоотворена гаража у Улици војводе Добрњца помоћи ће грађанима да брже дођу до Завода за јавно здравље, Урбанистичког завода, Управе општине Палилила и свих других установа које се налазе у близини.

До краја године у плану је адаптација паркиралишта Ташмајдан.