понедељак, 7. мај 2012.

СМС информација о наиласку возила у минутима

У оквиру пилот пројекта „Бус плуса”, на линијама 7, 17, 23, 29 и 95 пуштена је у рад нова услуга путем СМС сервиса – информација о наиласку возила у минутима, саопштено је из „Бус плус” система.

Пробни период пројекта трајаће док се не заврши тестирање услуге у целости, након чега ће бити проширена и на остале линије градског превоза.

Процена доласка возила у минутима урађена је на захтев грађана који су тражили прецизнији податак у односу на досадашњу информацију о удаљености возила у броју станица.

– Из жеље да изађемо у сусрет грађанима, урађена је процена наиласка возила и у минутима у оквиру СМС сервиса, који се већ увелико користи. Број минута назначен је на екрану мобилног телефона, у загради поред броја станица за колико је удаљено возило одређене линије. У току је пробни период у коме ћемо услугу континуирано унапређивати и радити на њеној функционалности. Надам се да ће се она показати као корисна за грађане, јер представља још један корак у унапређивању целокупног јавног градског превоза – казао је члан Градског већа Жељко Ожеговић.

Минути наиласка возила израчунати су на основу до сада забележених података о просечним међустаничним интервалима, због чега се подразумевају мања одступања. Информација се добија путем стандардне „Бус плус” СМС услуге, укуцавањем *011*код станице#. Услуга је и даље бесплатна.